Este oare posibil sa primesti o finantare cu plata la recolta?
Stim ca lucrarile agricole, materialele necesare, munca in legumicultura si in agricultura in general trebuiesc sustinute financiar cu un capital important. de multe ori unele lucrari nu se fac la timp, planul de fertilizare al culturii nu este tocmai cel optim, iar tratamentele preventive nu se aplica corespunzator din lipsa capitalului.
Cum sa te dezvolti, cum sa cresti afacerea? Poate unii dintre voi ati avut experiente cu bancile, mai bune sau mai putin bune. Stim ca de fiecare data birocratia unui credit bancar pentru agricultura indeparteaza investitorii din acest domeniu de banci, de o finantare corespunzatoare a afacerii.
Bancile nu inteleg pe deplin specificul fiecarei culturi, sau mai rau nu au cunostinte despre acest domeniu care ne preocupa pe noi deopotriva, agricultura. Investitorii in agricultura nu inteleg toate procedurile bancare, de ce sunt atat de multe hartii si verificari, iar la final raspunsul este negativ. Chiar si atunci cand banca iti da un raspuns pozitiv, acesta este insotit de o multime de conditii care fac aproape imposibila accesarea creditului. Dobanzile foarte mari, comisioanele de utilizare si de neutilizare al creditului, asigurarile, costuri de ipoteca etc. toate aceste cheltuieli te obliga sa te intrebi daca chiar vrei sa-ti mai asumi si acest risc, pe langa cel propriu-zis al afacerii tale, agricultura.
Am cautat si am gasit solutii pentru cei dornici sa-si dezvolte afacerea.
Solutia de finantare de la Tarfin este nu numai una rapida, este insotita si de o multime de alte
avantaje:
- marele avantaj este cel al unei foarte bune
planificari si organizari a noului ciclu agricol. Adica, dupa ce ai stabilit ce doresti sa cultivi, poti sa-ti intocmesti un plan de actiune: ce am nevoie, de unde ma aprovizionez, cand fac aprovizionarea, la ce pret cumpar, si mai ales
cand am nevoie de aceste materiale. Nu vei mai intarzia sa cumperi semintele, fertilizantii, materialele fitosanitare, sistemul de irigatii. Daca esti atent totul poate merge ceas, din acest punct de vedere.
Daca nu poti controla vremea, nu este putin sa poti controla fluxul de materiale necesare.
- cumperi ce ai nevoie, nu ce doreste sa-ti vanda comerciantul. Ce insemna asta? Pe scurt, tu
iti alegi produsele, fie ca acestea sunt seminte, ingrasaminte, folie pentru solar, banda pentru irigatii prin picurare, chiar si motopompe pentru irigatii agricole. Retine: poti comanda fitofarmaciei / magazinului agricol ce ai nevoie, si cu siguranta acesta se va stradui sa obtina
cea mai buna oferta pentru tine.
- poti negocia
pretul cu furnizorul tau. Hmmm... asta chiar este important. Nu numai ca alegi ce cumperi, dar chiar poti sa-ti negociezi pretul produselor, pentru ca fitofarmacia partenera chiar isi doreste sa te castige de client.
Preturile mai mici se obtin atunci cand cumperi inainte de a incepe sezonul propriu-zis. De aceea
planificarea este importanta.
- primesti produsele
la timp, tocmai pentru ca ai actionat conform unei strategii. Stiu ca planurile nu se implinesc niciodata 100%, dar cu planificare sau actionand ad-hoc este o mare diferenta. Castigurile pot fi importante, ca sa nu mai vorbim ca nu trebuie sa alergi dupa materiale in ultima clipa.
Ok, hai sa vedem la concret ce face Tarfin
Compania Tarfin a fost fondata in 2017, in Turcia, ca raspuns la nevoile fermierilor mici si mijlocii de a putea achizitiona inputuri agricole, utilaje si materiale necesare cu plata la recolta.
Incepand cu 2021, compania Tarfin este prezenta si în Romania, iar misiunea sa este sa dezvolte parteneriate cu distribuitorii din Romania astfel incat fermierii mici si mijlocii sa poata achizitiona ingrasaminte, seminte, produse pentru protectia plantelor, utilaje si echipamente agricole, materiale necesare pentru constructie de sere, solarii si irigatii cu plata la recolta intr-un mod corect, avantajos, fara garantii si fara costuri ascunse.
Cum lucreaza Tarfin
Simplu, rapid, transparent.
Trebuie sa te adresezi unei fitofarmacii / magazin agricol din zona ta sau chiar prin internet. Un reprezentant al magazinului iti va explica pas cu pas ce ai de facut, si se va ocupa de toate actele necesare atat pentru redactare cat si pentru comunicarea cu Tarfin.
Pot accesa acest tip de finantare fermierii inregistrati la APIA, care detin un cont bancar.
Fermierul prezinta magazinului datele de identitate, inregistrarea la APIA, si date despre cultura pe care doreste sa o infiinteze, pe ce suprafata, produsele pe care intentioneaza sa le cumpere, in ce cantitate etc.
Toate aceste informatii sunt inregistrate de catre reprezentantul magazinului in sistemul informatic al Tarfin si in maxim 24 de ore lucratoare iti dam un raspuns. Trebuie sa stii ca Tarfin iti acorda o f
inantare de maxim 25.000 Euro.
In acest interval de 24 de ore Tarfin verifica informatiile in baze de date publice, si ia o decizie. Daca toate lucrurile sunt ok, se emite un contract, se stabileste un termen de plata ce tine seama de cultura pe care o vei infiinta, se semneaza contractul, se solicita un Bilet la ordin garantie, se trimit actele la Tarfin.
Fitofarmacia / magazinul agricol iti furnizeaza produsele, Tarfin ti le factureaza, iar tu fermierule poti sa le utilizezi.
Plata se face la termenul convenit, cu un
comision de 1.67% / 30 zile din valoarea ramasa de plata. Nu exista alte comisioane sau alte costuri. Daca platesti mai repede, cu atat mai bine, reduci cheltuielile cu acest comision.
Cum ti se pare? Esti interesat? Lasa aici un mesaj si te contactam noi.